Κουμαρίνη - Δώστε προσοχή αν χρησιμοποιείτε κανέλα ή μαχλέπι

27.05.2021

Η κουμαρίνη είναι ουσία που εμπεριέχεται φυσικώς μέσα σε τρόφιμα προσδίδοντας τους αρωματική ιδιότητα.

Εάν προσθέτετε κανέλα ή/και μαχλέπι στα τρόφιμα που παρασκευάζετε, απαιτείται να ελέγξετε την περιεχόμενη κουμαρίνη στο τελικό προϊόν. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με ανάλυση σε εργαστήριο για να διερευνηθεί η περιεκτικότητα κουμαρίνης μέσα στο τρόφιμο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχουν οριστεί ανώτατα όρια σε έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα, με τα οποία ο παραγωγός οφείλει να συμμορφώνεται προκειμένου να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία για τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να διαβάσετε τη σχετική ενημέρωση προς τους πελάτες μας, παρακάτω.

Διαβάστε Περισσότερα

  • deZaan - Νέοι ορίζοντες στον κόσμο του κακάο

    19.04.2022

    Η νέα γκάμα κακάο σε σκόνη του οίκου deZaan, ξεχωρίζει για την ποικιλία, την ποιότητα και τα χρώματα της.

  • Η συμμετοχή μας στην Food Expo 2022

    22.03.2022
    Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η Food Expo 2022
  • Σουσάμι: μία υπερτροφή στο τραπέζι μας

    04.03.2022
    Το σουσάμι είναι ένα μικρός (3-4mm μήκος και 2mm πάχος) ελαιούχος σπόρος και παράγεται από το μονοετές φυτό sesamum indicum.
  • Tzanidis Food Ingredients @ Food Expo 2022

    21.01.2022
    Συμμετέχουμε στην Food Expo και σας περιμένουμε στο Hall 2 Stand C22-D29.