Κουμαρίνη - Δώστε προσοχή αν χρησιμοποιείτε κανέλα ή μαχλέπι

27.05.2021

Η κουμαρίνη είναι ουσία που εμπεριέχεται φυσικώς μέσα σε τρόφιμα προσδίδοντας τους αρωματική ιδιότητα.

Εάν προσθέτετε κανέλα ή/και μαχλέπι στα τρόφιμα που παρασκευάζετε, απαιτείται να ελέγξετε την περιεχόμενη κουμαρίνη στο τελικό προϊόν. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με ανάλυση σε εργαστήριο για να διερευνηθεί η περιεκτικότητα κουμαρίνης μέσα στο τρόφιμο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχουν οριστεί ανώτατα όρια σε έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα, με τα οποία ο παραγωγός οφείλει να συμμορφώνεται προκειμένου να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία για τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να διαβάσετε τη σχετική ενημέρωση προς τους πελάτες μας, παρακάτω.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

 • Κακάο deZaan σε συσκευασίες 1 κιλού

  27.05.2021
  Προσθέσαμε στη γκάμα των προϊόντων μας κακάο Dezaan Ολλανδίας σε συσκευασίες 1Kgr. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ιδανικό για προώθηση σε ξενοδοχεία και εταιρίες catering που έχουν ανάγκη από ένα ποιοτικό κακάο σε μικρές συσκευασίες.
 • Νέα είδη! Φουντουκόψιχα και Φιστικόψιχα κελυφωτή

  27.05.2021
  Η ομάδα της Σ. ΤΖΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. επιδιώκει πάντα να επεκτήνει την γκάμα των προιόντων της με νέα είδη, από έγκριτους και πιστοποιημένους προμηθευτές. Μάθετε περισσότερα για τους νέους ξηρούς καρπούς που προσθέσαμε στην γκάμα μας, σε αυτό το άρθρο.
 • Cranberry, το Superfood που έχει γίνει ανάρπαστο

  27.05.2021
  Ύστερα από επανειλημμένες αιτήσεις από τους πελάτες μας, αποφασίσαμε να προσθέσουμε το αποξηραμένο κράνμπερι, στη γκάμα των ειδών μας.
 • Ενταχθήκαμε στη δράση "ΨΗΦΙΑΚΟ Βήμα"

  27.05.2021
  Ενταχθήκαμε στη δράση "ΨΗΦΙΑΚΟ Βήμα" για την αναβάθμιση των υπολογιστικών μας συστημάτων και πετύχαμε ταχύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.